Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι στόχοι είστε εσείς…



Επί Ronald Reagan έγινε στην Αμερική μια τρομερή επανάσταση που λίγοι πήραν χαμπάρι.  Από 70% η φορολογία στους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές, πήγε στο 28%. Για την ιστορία στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 90%. Βέβαια τότε οι πάμπλουτοι πλήρωναν γιατί φοβόνταν. Μετά σιγά - σιγά έκλεισαν το ψαλίδι, αλλά επί Reagan κυριάρχησαν ολοκληρωτικά. Φυσικά ακολούθησε μεγάλη «αναπτυξιακή» έκρηξη που μας έφερε τελικά στην σημερινή Αμερική. Την Αμερική των ανεπαρκών υποδομών, των απίστευτων ελλειμμάτων, του ετοιμοθάνατου κοινωνικού κράτους. Φυσικά, οι πλούσιοι Αμερικάνοι είναι πιο πλούσιοι από ποτέ.  
Τόσο μάλιστα πετυχημένο μοντέλο, δεν μπορούσε παρά να εξαχθεί και σήμερα η Ευρώπη βιώνει κάτι ανάλογο. Με υστέρηση, ξεκινώντας δειλά από την περιφέρεια, σε ηπιότερους βαθμούς, αλλά είναι το ίδιο. Και θα επεκταθεί. Αιώνες κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων καταρρέουν. Οι λαοί ανήμποροι(;)  παρακολουθούν.
Η αριστερά (τουλάχιστον στην Ελλάδα που έχω προσωπική γνώμη), είναι τόσο ανεπαρκής, που μόνο θυμηδία προκαλεί. ¨Όχι μόνο δεν καταφέρνει να αρθρώσει λόγο, αλλά όπου το καταφέρνει, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού της.
Η Ευρώπη που όλοι οραματιστήκαμε σαν ένα χώρο ασφάλειας, πρόνοιας, αρένα υγιούς ανταγωνισμού και προόδου, εξοβελίζεται σε μια γραφειοκρατική, σκοτεινή παράγκα, εξυπηρέτησης ολίγων συμφερόντων και βολεμένων υπαλλήλων. Τέτοια παράγκα δεν την θέλουν οι λαοί και θα την γκρεμίσουν. Είναι όμως ιστορική η ευκαιρία και εντελώς αναγκαία για την παγκόσμια υπόσταση μας, αυτή η ένωση. Πολιτικοί διαφορετικού μεγέθους από τα σημερινά καραγκιοζάκια, είχαν συλλάβει την αναγκαιότητα της και δρομολόγησαν την ύπαρξη της.
Γνωρίζω ότι η προπαγάνδα των ΜΜΕ, σας έχει κάνει να νομίζετε ότι οι Έλληνες είναι κάτι καλοπερασάκηδες τύποι, που αφού ξεκοκάλισαν τα λεφτουδάκια σας σε βόλτες και μεγαλεία, τώρα έρχονται άλλοτε παρακαλώντας, άλλοτε βρίζοντας και απειλώντας, να ζητήσουν δανεικά για να συνεχίσουν να καλοπερνούν. Για το μόνο που δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε είναι αυτό. Πιστέψτε με.  Όχι πως δεν υπάρχουν εδώ τέτοιοι τύποι και μάλιστα αρκετοί. Όμως οι πολλοί είναι το ακριβώς ανάποδο. Όλοι θα γνωρίζετε κάποιον Έλληνα, συνάδελφο, συμμαθητή ή επαγγελματία. Αυτός είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ;. Ή νομίζετε πως είναι εξαίρεση;  
Αν θέλετε να μας κατηγορήσετε, κατηγορήστε μας για εγκληματική ανεκτικότητα, απέναντι σε μια παρέα αγράμματων και αχόρταγων πιστολάδων, που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Αυτοί μας έκαναν τόσο αδύναμους, ώστε να είμαστε τα πρώτα θύματα της επίθεσης που θα βιώσετε σε λίγο. Μην ξεγελιέστε. Οι στόχοι είστε εσείς. Εμείς είμαστε το όχημα. Η μικρή πίσω πόρτα.  


Υ.Γ. Στο άρθρο αυτό απευθύνομαι στους κεντροευρωπάιους αναγνώστες. Ελπίζω και παρακαλώ κάποιοι φίλοι του Blog να μπουν στον κόπο να με μεταφράσουν στα Γερμανικά.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου