Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Διασπορά ψευδών ειδήσεων. (ή Ηλιθιότητας το ανάγνωσμα ΙΙ).


Η αφορμή ήταν η δημοσίευση σ’ ένα blog, ανώνυμης επιστολής, δήθεν ανώτερου τραπεζικού στελέχους, για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας στις 25 Μαρτίου και η εισαγγελική πρόσκληση του bloger, να καταθέσει στο τμήμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων. (http://katohika.blogspot.com/2011/03/25-2011_12.html)

Σαν απλός και ΑΝΩΝΥΜΟΣ bloger έχω να πω τα εξής στους Δημόσιους Λειτουργούς μας, αν φυσικά το όλο σκηνικό είναι αληθές:.

  1. Δεν έχετε αντιληφθεί ούτε την φύση ούτε την χρήση των blogs.
  2. Όσοι ενημερώνονται από τα Blogs, έχουν την ευθύνη του ελέγχου, της διασταύρωσης και εντέλει της αποδοχής της άποψης που εκτίθεται από τον κάθε bloger.
  3. Αν το blog είναι ανώνυμο και ο συντάκτης ενός άρθρου ανώνυμος και αυτός, με ποια διαδικασία και ποια νομιμοποίηση θα γίνει η ταυτοποίηση αυτών των ανθρώπων;. Μήπως θα ζητήσετε από την google τα στοιχεία του κυρίου που έχει δημιουργήσει το Blog;. Και αν ναι για ποιόν ακριβώς λόγο;. Για παιδεραστία ή τρομοκρατική απειλή;. Αν τα στοιχεία δεν σας τα δώσει η google (αυτό είναι σίγουρο) πως θα ταυτοποιήσετε τον Bloger;.
  4. Αναρωτιέστε ίσως, γιατί ένα άρθρο – καταγγελία, που κινείται οριακά κοντά στην πραγματικότητα, έγινε αμέσως τόσο πιστευτό και αναμεταδόθηκε με τέτοια ταχύτητα;.
  5. Η εξαιρετική σας σπουδή να καλέσετε σε απολογία τον bloger, δεδομένων των ρυθμών που κινείται ο Νόμος στην χώρα, μας τι υπηρεσία προσφέρει (Πέραν του εκφοβισμού); Δηλαδή αν περιμένατε μιάμιση βδομάδα (τόσο μένει) μέχρι τις 25 Μαρτίου, όπου το άρθρο θα κατέρρεε μόνο του, πιστεύετε πως με την κίνηση σας θα προλάβετε κάτι, ή αντίθετα θα κάνετε το συγκεκριμένο άρθρο να γνωρίσει απίστευτη δημοσιότητα;     

Τέλος επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς κάνετε αυτή τη στιγμή το παίρνω αλλιώς.
Ενημερώνω τους πάντες, με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου, ότι ο 80χρονος πατέρας μου σήμερα το πρωί στο καφενείο του, έκανε ακριβώς το ίδιο. Μετά από όνειρο που είδε, προέβλεψε την χρεοκοπία της χώρας και μάλιστα παρότρυνε τους φίλους του γέροντες, να πάνε στην τράπεζα να σηκώσουν τα λεφτουδάκια της κηδείας τους και να τα βάλουν κάτω από το στρώμα τους, για να μην γίνουν βάρος στα παιδιά τους. 
Καλέστε με τώρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων…  
Μάλιστα σας προκαλώ στο εξής για να μην ξοδεύετε χρόνο και φαιά ουσία. Καλέστε σε απολογία τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων (ξέρετε τώρα, δεν θα παρθεί κανένα άλλο μέτρο και λοιπές διαβεβαιώσεις ων ουκ έστι αριθμός) και θα έλθω αμέσως αυτοβούλως να καταθέσω ενόρκως εναντίoν του πατέρα μου.

Αιδώς Αργείοι. Από το επίμαχο άρθρο ξέρω να προστατευτώ, από τους προστάτες μου ποιος με σώζει...         
Αθήνα 12 Μαρτίου
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου