Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πως θα σωθεί η χώρα!!!.


Αναλύσεις πολιτικές – οικονομικές χιλιάδες. Από γνώστες, ικανούς, ανίκανους, ποταπούς, αγράμματους. Τι αξία θα είχε άλλη μία και μάλιστα από κάποιον που δεν είναι οικονομικός - πολιτικός αναλυτής;. Μα ακριβώς αυτή!!!. Ότι δεν είναι ειδικός. Μια ανάλυση ενός μέσου Έλληνα, που δεν μορφώθηκε στο Harvard, δεν μιλά στο τηλέφωνο με υπουργούς, δεν προσκυνά κόμμα. Η γνώμη του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, που θα πληρώσει το κάγκελο, όποια και αν είναι η εξέλιξη. Κάτι γιατί αγαπάει από παιδί αυτά τα χώματα, κάτι γιατί δεν μπορεί εύκολα να κάνει αλλιώς. Και πριν πείτε ότι δεν σας ενδιαφέρει, σκεφτείτε ότι αυτή μπορεί να είναι η γνώμη εκατομμυρίων σαν αυτόν…

Να λοιπόν τι βλέπει ο μέσος Έλληνας σ’ αυτή τη χώρα και ποιες είναι οι σκέψεις του για τη σωτηρία της...

Κυβέρνηση:.
Αν η ανικανότητα δεν είναι έγκλημα, η προδοσία είναι. Τι να πιστέψει κανείς;  Ότι είστε εξαπατημένοι ηλίθιοι ή εντεταλμένοι προδότες;. Θέλει φιλοσοφία για να καταλάβεις ότι όταν δανείζεσαι με επιτόκιο μεγαλύτερο από τον ρυθμό ανάπτυξης σου (λέμε τώρα), δεν θα ξεχρεώσεις ποτέ. Και πως θα έχεις ανάπτυξη όταν ρημάζεις με φόρους τους μόνους που μπορούν να σου την προσφέρουν. Όταν τους έχεις από πάνω τους, ένα κράτος τροχοπέδη, δυνάστη, νταβατζή σε οποιαδήποτε προσπάθεια τους;. Μα και αν σκέφτεστε πονηρά να πείτε δηλαδή στους πιστωτές μας ότι δεν σας πληρώνω όλα όσα σας χρωστάω αλλά μέρος τους, για να πάρει κάποια ανάσα από το χρέος ή χώρα, πρέπει πρώτα από όλα να μην έχετε έλλειμμα. Πως θα ισοσκελίσετε προϋπολογισμό, όταν όλοι οι λόγοι που οδηγούν σε ελλείμματα είναι παρόντες.  Τι θα κάνετε; Θα καταργήσετε τις παροχές υγείας, γιατί δεν ξηλώσατε τα κυκλώματα που εξαπλασιάζουν το κόστος της;. Δηλαδή αν πας στο γιατρό με πονοκέφαλο και αυτός σε πυροβολήσει στον κρόταφο, σε θεράπευσε γιατί δεν πονάς πια;.
Αν δεν ξέρατε να μην λέγατε. Αν ξέρατε πρέπει να σας κρεμάσουμε στο σύνταγμα και να σας κάψουμε. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, κάθε μέρα που περνά με σας στο τιμόνι, είναι μια ακόμα μέρα ΒΑΡΙΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ για την Ελλάδα.   

Κυβερνητικό κόμμα.
Δεν ξέρατε; Γιατί δεν ρωτάγατε; Ποιος υπέγραψε το μνημόνιο;  Ποιος έδωσε στον υπουργό οικονομικών εξουσίες Ρωμαίου Αυτοκράτορα;. Δεν το διαβάστε το μνημόνιο πριν το υπογράψετε ή ξεχάσατε μερικοί από σας ότι είστε βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;. Και τώρα που δεν έχει λίστα μου κουνιέστε και κάνετε τους μάγκες.  Ουστ και μην τολμήσετε να έρθετε για ψήφο σε κάνα τέρμινο, γατί θα βάλω μπίλιες από ρουλεμάν στα ληγμένα και όποιον πάρει ο χάρος.      

Αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν θα σας θυμόμουν καθόλου, αλλά επειδή είπα λίγο πριν, μάγκες, σας θυμήθηκα. Βλέπω εκεί σε κάτι site σας, που ξεσπαθώνετε. Κάτι σαν το απ’ τα κόκαλα βγαλμένη. Τούτη η παράταξη δεν έχει σχέση με αυτή που κυβέρνησε πριν από ένα χρόνο, γιατί άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Φτάνει το παραμύθι. Δύο φορές επανίδρυση του κράτους, μέσα σε πέντε χρόνια από την ίδια παράταξη (δηλαδή τους ίδιους ανθρώπους), δεν την αντέχει όχι ούτε το κράτος ούτε τα νεύρα μας.

Λοιπή αντιπολίτευση. (Από δεξιά προς αριστερά λόγω χριστιανικών αρχών).
Κολοτούμπας (ο επονομαζόμενος και ΛΑΟΣ). Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι γέροι με Αλτσχάιμερ, μετεκπαιδευμένοι στις νεολαίες της χούντας, αλλιώς η χώρα θα έμπαινε σε φοβερές περιπέτειες. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι βλάκες και συμφεροντολόγοι είναι ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός στην εξουσία.
Ντόρα (δεν έχω πρόχειρο το όνομα γιατί δεν το βρίσκω ούτε στο google). Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι ζάμπλουτοι γόνοι με σπουδές στις ΗΠΑ, για να περάσουμε έστω και απ έξω από το μαγαζί σας. Λυπάμαι…
Και μια και είπα μαγαζί. Ρε παίδες εκεί στην αριστερά από εμπορικό κέντρο (πολλά μαγαζάκια στην σειρά) γιατί τα σπάσατε και άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη;. Πως θα ψωνίσει τώρα ο κόσμος;. Που θα πάει να σας βρεί;. Ξέρω είναι πιο σημαντική η προσήλωση στις αρχές, παρά η ενότητα. Αλλά κάτι χαζοί σαν και μένα, αλλιώς το πήρανε. Ότι ο καθένας πρέπει να έχει το μαγαζί του. Το πόστο του, το κάτι τις του. Να άρχει ρε παιδί μου σε κάτι, ακόμα και στους κολλητούς του.
Όσο για το ΚΚΕ. Πέρα από το σεβασμό που εμπνέει η θρησκευτική πίστη στις Κομουνιστικές αρχές του (και τον φόβο της οργανωτικής δομής του),δεν πείθει. Ίσως γιατί όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι αρχές, άνθισαν κάτι λουλούδια σαν τον Τσαουσέσκου; (είδατε απέφυγα τον Πατερούλη. Όχι από αβρότητα, αλλά γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι εφαρμόστηκε πουθενά αληθινός κομουνισμός).

Πνευματική ηγεσία.
;;;;… (αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κάτι λεβέντες, Πανεπιστημιακοί κυρίως, ξύπνησαν πρόσφατα, μαζεύουν κάτι υπογραφές για λογιστικό έλεγχο του χρέους, γράφουν κάποιες τίμιες αναλύσεις και ξεστραβωνόμαστε, αλλά φτωχά πράγματα. Καμία σύγκριση με άλλες κρίσιμες περιόδους όπως ας πούμε επί χούντας).

Δημοσιογράφοι.    
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι παιδιά σαν τον Πιτσιρίκο ή τον Άρη Χατζηστεφάνου και δεν μπορούμε να φωνάξουμε συλλήβδην, Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι.  (Μαζί και μερικές δεκάδες σκληρά εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των Blogs, που ουσιαστικά κάνουν αντίσταση).       



Όπως καταλάβατε ο μέσος Έλληνας αυτά εισπράττει. (Ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει μέσος, αλλά το βάζω γιατί το λέει ο Ντερμπεντέρης και άλλα ευγενή λυκόσκυλα του καθεστώτος, άρα είναι πιασσάρικο). Τώρα να δούμε και πως πράττει επαναστατικά. 


 Δεν πάει στις εκλογές. Τι να κάνει άλλωστε. Έχει καταλάβει πως με τις εκλογές χαΐρι δεν βλέπει. Δυστυχώς γι΄ αυτόν όμως, οι συνδικαλισταράδες του κυβερνώντος κόμματος με τις παρέες τους πάνε, οπότε πρέπει να φάει στη μούρη τον Πάγκαλο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν τρώγεται όχι γιαουρτομένος αλλά ούτε με σοκολάτα και σαντιγί.

Κάθεται σπίτι του και βλέπει μαγειρικές συνταγές. Σου λέει πούστηδες θα φάω ότι και όσο μπορώ, τουλάχιστον να μην μου τα φάτε εσείς.

Γράφει μπλόγκ. Καλύτερο για τον ίδιο γιατί δεν γίνεται μπούρδας με το φαγητό, χειρότερο για τους άλλους που τον διαβάζουν.

Γίνεται σπινθηριστής. Μην το μπερδεύετε με το θερμαστής (ναι τον μαύρο από το Τζιμπουτί). Είναι μια συνομοσπονδία συνταξιούχων αριστερών της διασποράς που πέρασαν και από τη δεξιά, αλλά δεν κόλλησαν πολύ. Κάνουν κάτι εκδηλώσεις και αυτό οργανώνονται (εδώ φταίει το κομουνιστικό παρελθόν). Μάλλον θα ξεκινήσουν αντάρτικο. Αλλιώς γιατί τόσο σφιχτή οργάνωση. Προς το παρόν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις χωριστά (και αριά νάμαστε καμιά διακοσαριά) σαν σπινθηριστές. Ονειρεύονται να ενωθούν με άλλους σπινθηριστές σε φλόγα, αλλά κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι μερικές σπίθες δεν θέλουν ούτε να ξέρονται.

Γίνεται δεν πληρώνω. Η αθάνατη Ελληνική Λεβεντιά. Δεν ανήκω πουθενά, δεν με σκιάζει φοβέρα καμιά και αν μου ζητήσουν να πληρώσω θα πάρουν τ’ @δι@ μου. Πήγε ο Τσίπρας να τους κωλοτριφτεί κι έφαγε πόρτα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό αυτοί. Δεν γουστάρουν κόμματα και πατρονίες. Είναι κυρίως Αρβανίτες των βορειοανατολικών και νοτιοδυτικών περιοχών της Αττικής. (Εκεί που έπεσαν τα χοντρά διόδια). Σε αυτούς θ’ αφιερώσω το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάλυσης μου, γιατί τους θεωρώ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ για παλιγγενεσία.
Πλεονεκτήματα:
Έχουν κότσια και το έχουν αποδείξει.
Δεν τους σπεκουλάρει κανένας άρα δεν φοβάσαι να στην κάνουν γυριστή.
Είναι οι μόνοι που τρέμει το καθεστώς. Δηλαδή είναι οι μόνοι που δαγκώνουν και μάλιστα χωρίς να γαβγίζουν.
Τους έχει θάψει ο τύπος.
Ταιριάζει ο τρόπος αντίστασης τους στο DNA μας. Όλες αυτές οι Οργανώσεις είναι για Βορειοευρωπαίους που πάνε συντεταγμένοι. Εδώ είναι κλεφτοπόλεμος. Το κάθε παλικάρι στο ταμπούρι του, φρεσκοσιδερωμένο, να λάμπει και η Λεβεντιά του. Χτυπά σκληρά και φεύγει με τα πόδια στο κεφάλι.
Έχουν την ιστορία με το μέρος τους. Μην ξεχνάμε πως με κλεφτοπόλεμο κερδήθηκε στο παρελθόν η Λευτεριά μας.
Μειονεκτήματα.
Δεν πολεμούν πάντα, αλλά μόνο άμα τους γουστάρει (έχουν συμφέρον).
Μόλις διώξουν τον κατακτητή, αποκλείεται να τα βρουν μεταξύ τους.
Όταν κιοτεύουν (γιατί δεν είναι μαλάκες να μην φοβούνται) θέλουν να τους τάξεις. Αν δεν τους τα δώσεις μετά, σε έφαγαν. 

Αν με ρωτήσεις λοιπόν σαν μέσο Έλληνα (θα βρεθεί άραγε κάποιος να μας πει πόσος είμαι, εννοώ κιλά μπόι κλπ;), που βλέπω τη σωτηρία της πατρίδας θα σου πω με πέντε λέξεις.

Δεν πληρώνω. Αρχικά διόδια. Μετά τράπεζες, φόρους, ταμεία. Όταν διαλύσει το κράτος (αυτό θα γίνει γρήγορα μην ανησυχείς, αν δεν υπάρχει μάσα τι να κάτσουν να κάνουν εδώ) και ξεκουμπιστούν τα σκουπίδια που μας εκμεταλλεύονται (και ποδηγετούν), τότε και μόνο τότε :
Φτιάχνουμε νέο σύνταγμα. Με λογοδοσία των διαχειριστών της εξουσίας και εξοντωτικό έλεγχο από εκλέξιμες δομές.
Σουτέρνουμε ευγενικά και δημοκρατικά, τους ξένους προστάτες.
Μαζεύουμε τους δεν πληρώνω και τους ψήνουμε* να ξαναπληρώσουν.
Ζούμε εμείς καλά και τα παράσιτα μας χειρότερα.

* Μην σας φανεί δύσκολο να διώξουμε τους ξένους. Αυτοί είναι ξύπνιοι. Δεν σκοτώνουν την Αγελάδα. Θα φύγουν μόνοι τους για να ξανάρθουν όταν έχει πάλι γάλα. Το μόνο δύσκολο στο σχέδιο είναι να πείσεις τους έμαθα να μην πληρώνω, να ξαναπληρώσουν. Πρέπει να τους τάξεις κράτος δίκαιο, αρωγό όχι νταβατζή, πρέπει να τους δώσεις αξιοπρέπεια, παιδεία, υγεία. Όχι λούσα και μεγαλεία. Αυτά είναι σημεία των καιρών. Οι Έλληνες μπορούν να είναι ολιγαρκείς. Να μην έχουν αξιοπρέπεια, δεν το αντέχουν.

Καλή Πατρίδα.
http://ellinasmekatathlipsi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου